Welkom op de pagina van WWhealthyhorses.

 

Wie ben ik?

Ik ben Willeke Weijers en al jaren werkzaam in de paarden op verschillende gebieden, maar in 2022 heb ik besloten het roer om te gooien en me te gaan focussen op wat ik echt belangrijk vind: paard vriendelijk en paard verantwoord paardrijden en met de sport bezig zijn!

 

Hoe is WWhealthyhorses ontstaan?

Ik ben geboren op een boerderij in Beuningen en kwam als 3-jarige in aanraking met paarden, dit vond ik natuurlijk fantastisch. En algauw kwam er ook een pony voor de kleine Willeke. Na jaren bij de Mazeppa's te hebben gereden en lessen te hebben gegeven, kwam een grote droom uit: een eigen stal in Beuningen, Hippisch Centrum La Grande. Dit bedrijf heb ik 17 jaar met heel veel passie gerund. Ik heb op Hippisch Centrum La Grande heel veel lessen gegeven, clinics gedaan, wedstrijden georganiseerd en heel veel paarden gereden en gezien. Ook de algehele verzorging, leiding en management deed ik zelf. Dit was leuk, leerzaam, energie gevend, maar ook vermoeiend. Ik heb in die 17 jaar heel veel geleerd over de paardenhouderij, het rijden en de verschillende manieren waarop mensen naar paarden kijken. En ik heb er heel veel mensenkennis door gekregen.

Maar ook heb ik gezien en ervaren dat er dingen anders kunnen in de paardensport!

Eind 2021 kwam de vraag of ik Hippisch Centrum La Grande wilde verkopen, ik ben daarover gaan nadenken en kwam tot de conclusie dat ik dan echt mijn passie kan gaan uitdragen: Sporten met onze paarden op het hoogste niveau zonder daarbij het welzijn van het paard te schaden.

 

Ik ben in 2022 begonnen met de opleiding sportmasseur voor paarden aan het Bartels Horse en Health instituut en heb daar in 2023 mijn diploma gehaald. Tijdens deze opleiding leer je hoe het paard biomechanisch werkt, wat een paard nodig heeft om optimaal te kunnen presteren en hoe je als sportmasseur een paard op de beste manier kunt begeleiden. Door mijn ervaring als instructeur en amazone ben ik ook in staat om deze informatie te vertalen naar een training op het paard. 

 

Waarvoor kun je WWhealthyhorses inschakelen?

*  sportmassage voor je paard inclusief een goede analyse vooraf en een advies en behandelplan op maat. 

* Instructie 

* doortrainen van je paard of weer op de rit krijgen na bijvoorbeeld een blessure

* clinic of informatie avond

* advies voor pensionstallen